Plan nu een GRATIS huidanalyse

Acne onzuiverheden & littekens

Acne is een veelvoorkomend en hinderlijk huidprobleem dat ontstaat door een combinatie van verschillende factoren. Ten eerste spelen hormonale schommelingen een grote rol, vaak tijdens de puberteit, zwangerschap of als gevolg van het gebruik van anticonceptiemiddelen. Erfelijkheid kan ook een rol spelen, evenals voedingskeuzes, zoals zuivelproducten, suiker. Tot slot kan acne ook aangewakkerd worden door verkeerde huidverzorging, stress en het uitknijpen van puistjes.

Acne treedt op wanneer de talgklieren in de huid verstopt raken of ontstoken zijn. Dit leidt tot verschillende onregelmatigheden zoals mee-eters, puistjes, knobbeltjes en in sommige gevallen zelfs littekens en verkleuringen op de huid. 

Diepere littekens ontstaan wanneer de acne ernstig ontstoken raakt. Vroegtijdige behandeling van ontstekingen vermindert de kans op littekenvorming aanzienlijk. Daarnaast kan erfelijke aanleg je huid gevoeliger maken voor littekenvorming, waardoor het risico op littekens groter wordt. Het tijdig behandelen van acne en het aanpakken van ontstekingen zijn daarom cruciale stappen om de kans op littekens door acne te verminderen.Wil je graag advies over welke behandeling het beste past bij jouw huidprobleem?